КУКЛА LIVE

Kukla v živo

Mešano narodnostno poreklo je neizčrpen vir navdiha za umetnico ‒ glasbenico in režiserko Katarino Rešek, ki si je nadela umetniško ime Kukla in ga piše v cirilici. 

Kukla v živo

Mlada slovenska glasbenica Kukla Kesherović je pred kratkim objavila prvi samostojni album Katarina. Za imenom Kukla se namreč skriva Katarina Rešek, ki nam je razkrila, od kod ta vzdevek: “Kukla v makedonščini, ruščini, turščini in grščini pomeni lutka. Ker so moji večinoma iz Makedonije in ker sem tam preživela velik del svojega otroštva, so me vsi klicali Kukla, to je sicer, kot da ti rečejo lutkica. Kukla je nekaj lepega, nekaj, s čimer se lahko igraš, pa drugi strani pa se tudi ti igraš s tem, ti jo postaviš tja nekam, kamor ti hočeš; všeč mi je ta dualnost.”

Drugi del njenega umetniškega imena Kesherović je nastal z branjem priimka Rešek od zadaj, k temu pa je dodala še obrazilo -ović: “Jaz imam večino korenin od dol, ampak se pišem Rešek, ker je bil to moj dedek, ki je bil Slovenec. In mi je bilo vedno mogoče malo tečno, ker so mi vsi govorili: ‘Ti ful nisi videti kot Slovenka’ ali ‘Kako pišeš v srbščini, če se pišeš Rešek?'”. In potem sva se s sestro enkrat šalili, da če obrneš Rešek je Kešer, kar je že zelo smešno, sploh zato, ker nisva iz Kesher družine. In potem sva dodali še ta -ić, v smislu, da je čefursko – Kesherović, Kukla Kesherović je končno čefurka.”

Vir: MMC / RTV SLO

 

 

Najem fotografaIzdelava spletnih strani | Organizacija dogodkov

Iztok Kurnik za Show In My Eyes